Україна

ОАСК відкрив провадження за позовом Деркача до секретаря РНБО Данілова – 1News


Фото з відкритих джерел

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом народного депутата Андрія Деркача до Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова. Про це повідомляє прес-служба ОАСК. 

У позові Деркач вимагає визнати протиправною бездіяльність Секретаря РНБО, яка, на думку позивача, полягає в ухиленні від нормативно-регламентованої сукупності послідовно здійснюваних дій з розробки, узгодження та організації процесу прийняття регламенту РНБО України.

Позивач також просить суд зобов’язати секретаря РНБО України здійснити всі необхідні та передбачені законодавством дії розробки проекту Регламенту РНБО України, його погодження та організації процесу прийняття регламенту.

Нагадаємо, у серпні минулого року президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів санкції проти Андрія Деркача (який оприлюднив записи розмов Байдена і Порошенка), Андрія Теліженка (колишній український дипломат у Вашингтоні, який вперше викрив втручання української влади у вибори в США в 2016 році), Костянтина Килимника (соратника Пола Манафорта) та інших людей.

Пізніше позафракційний депутат Андрій Деркач назвав секретаря Радбезу Олексія Данілова “боягузливим бандитом”. 


Джерело

Back to top button