Україна

ОАЕ передають Україні 50 сучасних “швидких”


ОАЕ передають Україні 50 сучасних швидких

Сьогодні, 20 грудня, перша партія із 14 автомобілів швидкої допомоги вже прибула в Україну, повідомила пресслужба МОЗ.

Уряд Обʼєднаних Арабських Еміратів передає Україні 50 автомобілів швидкої допомоги, щоб підтримати медичну інфраструктуру країни. Передача відбувається за сприяння посольства України в ОАЕ, йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства охорони здоров’я України.

Сьогодні, 20 грудня, перша партія із 14 автомобілів швидкої допомоги вже прибула в Україну. Кожен автомобіль укомплектований усім необхідним для надання екстреної медичної допомоги.

“Передані “швидкі” облаштовані кисневими балонами, кардіомоніторами, дефібриляторами, електрокардіографами та апаратами штучної вентиляції легень. У них можна рятувати людину у разі кардіогенного шоку, надавати допомогу під час пологів, проводити реанімацію пацієнтів, здійснювати загальне знеболення, первинну хірургічну обробку ран. Це саме те, що потрібно нашим медикам в тих складних умовах, в яких перебуває Україна”, – зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Раніше повідомлялося, що представники Всесвітньої організації охорони здоров’я передали життєвоважливі медичні товари для двох медзакладів міста Лиман Донецької області. Отриманих від Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) ліків райлікарні та ЦПМСД має вистачити на три місяці.

Всесвітня організація охорони здоров’я верифікувала 1301 напад на систему охорони здоров’я України. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button