Україна

Зеленський розповів Сунаку про російські обстріли


Зеленський розповів Сунаку про російські обстріли

Зеленський та Сунак обговорили продовження оборонної співпраці з наголосом на посиленні ППО.


Президент Володимир Зеленський у телефонній розмові з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком повідомив, що за п’ять останніх діб Росія випустила по Україні щонайменше 500 ракет та дронів. Про це глава держави написав у Telegram у вівторок, 2 січня.
 
“Розповів про продовження російського повітряного терору проти українських міст. За п’ять останніх діб ворог випустив по Україні щонайменше 500 ракет та дронів”, – повідомив президент.
 
Зеленський подякував главі уряду за суттєвий і різнобічний внесок Британії в міцність української ППО, зокрема радарами, передовими протидроновими системами та ракетами.
 
“Обговорили продовження оборонної співпраці з наголосом на подальшому посиленні ППО та далекобійних спроможностей ЗСУ”, – додав глава держави.
 
Зеленський також наголосив, що необхідно якнайшвидше фіналізувати двосторонню угоду про безпекові гарантії для України в межах вільнюської декларації країн Великої сімки (G7).
 
“Також скоординували позиції щодо Української формули миру напередодні четвертої зустрічі радників у Давосі та обговорили підготовку до Глобального саміту миру на рівні лідерів і спільну роботу над конкретними пунктами Формули миру”, – додав глава держави.

Нагадаємо, сьогодні зранку війська РФ випустили по Україні 99 ракет різних типів та 35 дронів-камікадзе. Силам ППО вдалося знищити 72 ракети та усі безпілотники.

Кількість жертв ранкових обстрілів України сягнула п’яти осіб, ще 119 людей постраждали.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button