Україна

НСЗУ виплатила медичним закладам понад 5 млрд грн за лікування пацієнтів з коронавірусом

Національна служба охорони здоров’я від початку року виплатила медичним закладам понад 5 мільярдів гривень за надання медпослуг пацієнтам з коронавірусом. Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу 5 листопада, повідомляє 1news, посилаючись на Укрінформ.

Глава МОЗ наголосив, що питання фінансових розрахунків Національної служби здоров’я з лікарнями, які надають допомогу хворим з коронавірусом, перебуває на окремому контролі в міністерстві.

“З початку року Національна служба охорони здоров’я за “ковідним” пакетом оплатила понад 5 млрд грн. За жовтень 261 заклад отримав від НЗСУ додаткові угоди, за якими найближчим часом підуть оплати, а 260 закладів мали подати нові пропозиції. Наразі не подало такі пропозиції керівництво 24 закладів. З цими керівниками лікарень вже працюють мої заступники, адже затягування подання документів призведе до затримок проплат, що ми не повинні допустити”, – сказав Ляшко.

За його словами, МОЗ проконтролює і стан доплат медпрацівникам за роботу з хворими на COVID-19. Для цього в регіонах уже працюють моніторингові групи.

Як повідомлялося, минулої доби в Україні зафіксували 26 488 випадків коронавірусу. За весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіла 3 032 951 особа, одужало 2 492 419 осіб, померло 70 842 людини.

Від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 11 086 047 людей, зокрема 270 320 за минулу добу.

Back to top button