Україна

Новинський продав українські землі російському бізнесмену

За даними одеських девелоперів, може йтися про ділянки в сел. Котовський (один із районів Одеси), які раніше планувалися для розвитку мережі Amstor

Структури нардепа Вадима Новинського продали земельні ділянки в Одесі Володимиру Акаєву.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл на відповідну концентрацію, яка була оформлена шляхом придбання ТОВ “Білдін-Груп” частки понад 50% у статутному капіталі ТОВ “Юкрейн Терра Компанії”, повідомляє 1News.

Як зазначається у рішенні комітету, створене у 2021 році ТОВ “Юкрейн Терра Компанії” є власником земельних ділянок в Одесі, призначених для житлового будівництва.

За даними одеських девелоперів, може йтися про ділянки в сел. Котовський (один із районів Одеси), які раніше планувалися для розвитку мережі Amstor.

Засновником ТОВ “Юкрейн Терра Компанії” зі статутним капіталом 75,5 млн грн був Smart Holding, кінцевим бенефіціаром – Вадим Новинський.

Як повідомили у прес-службі Smart Holding, “Юкрейн Терра Компанії” була створена для реалізації нових девелоперських проектів та управління об’єктами нерухомості.

Створене також у 2021 році ТОВ “Білдін-Груп” не здійснює господарську діяльність. Його кінцевим бенефіціаром у державному реєстрі вказаний громадянин Грузії Володимир Акаєв. Він також є кінцевим бенефіціаром ТОВ “Промринок “Котовський”, ТОВ “Одеські апартаменти” та ТОВ “Готель плюс”.

Водночас Володимир Мовлідович Акаєв раніше позиціонував себе в Україні як російський бізнесмен, інвестор ТЦ “Мега Дом” в Одесі.

В Росії Володимир Акаєв відомий як російський банкір, власник “Тройка Ассет Менеджмент”, був співвласником російського “Труйка-Д банку” з відомим одеським підприємцем Олександром Грановським.

Джерело: БізнесЦензор

Back to top button