Україна

Новий пакет медпослуг – лікарні отримуватимуть кошти за допомогу при НС – 1News


Фото з відкритих джерел

Зокрема за цим пакетом працюватимуть 199 медзакладів, найбільше – у Києві та Дніпропетровській області

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив, що з початку 2022 року в Програму медичних гарантій включено новий пакет медпослуг – “Готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та інших надзвичайних ситуаціях”. Про це повідомив “РБК-Україна”.

Як зазначається, наразі Національна служба здоров’я України завершує останні контрактування по даному пакету.

Так, лікарні, які отримали контракти по пакету “готовності”, були визначені регіональними департаментами охорони здоров’я, опорними для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою. Зокрема йдеться про одну медичну установу на 200 тисяч населення відповідної області.

“Щомісяця медзаклад, який уклав контракт на вищезгаданий пакет медичних послуг, отримуватиме від НСЗУ фінансування у розмірі 1 053 510 гривень”, – наголосив Ляшко.

1News за темою: В українських лікарнях почали контролювати призначення антибіотиків

При цьому він уточнив, що всього у 2022 році на даний пакет передбачено майже 2,5 млрд гривень. Наразі лікарня в Лубнах вже уклала договір з НСЗУ на 18 пакетів медичних послуг, включаючи і пакет “Готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та інших надзвичайних ситуаціях”.

Відомо, що “Готовність до реагування” – новий пакет, що передбачає понад 1 млн гривень щомісяця незалежно від того чи будуть госпіталізовані хворі на інфекційні хвороби, у тому числі коронавірусною хворобою чи ні.

“Держава платить за готовність надавати медичну допомогу при необхідності. Всього в Україні за цим пакетом працюватимуть 199 медзакладів. Найбільше – у Києві та Дніпропетровській області – по 16 лікарень”, – додав міністр.

1News за темою: МОЗ: В Україні в лікарнях із COVID-19 лежать майже 27 тисяч пацієнтів

Нагадаємо, що раніше в опорних закладах охорони здоров’я вже почали встановлювати 225 кисневих станцій, закуплені ДП “Медзакупівлі України” наприкінці минулого року. З них 105 нових кисневих станцій будуть доставлені в регіони протягом лютого, а решта – у березні.


Джерело

Back to top button