Україна

Новий офіс Зеленського облаштують за 300 млн

На перетворення Українського дому в офіс президента знадобиться близько 300 мільйонів гривень і майже рік часу, інформує 1NEWS з посиланням на “Українську правду”.

Про це на презентації концепції нового офісу президента заявив співавтор проекту, засновник майстерні 33ВY Architecture Іван Юнаков.

“В цілому команда працює близько двох місяців. Ми готуємо технічне завдання для того, щоб проектний інститут, який має доступ до секретної інформації, зміг зробити проект по техзавданню”, – розповів Юнаков.

За його словами, на всі узгодження проекту треба близько місяця, а при відповідному фінансування нормальному фінансуванні терміни реалізації становитимуть 6-10 місяців

У рамках проекту планують добудувати невелику одноповерхову скляну будівлю, де розмістяться центр прийому громадян та інформаційний центр, а також побудувати підземний паркінг на 100 машиномісць. Більш того, буде прибудований паркінг для відвідувачів на 34 машиномісця.

У планах облаштування ландшафтної зони і запуск оновленого фонтану.

Крім того, за його словами, інфраструктура офісу включатиме спортзали, конференц-зали та public space – два поверхи будуть працювати за принципом коворкінгу, в центрі атріуму планується звести скульптуру сучасного мистецтв

Ще два поверхи відведуть під апарат президента. А кабінет самого Володимира Зеленського розміститься на четвертому поверсі.

Загалом офіс президента буде розрахований на 500 робочих місць.

Згідно із затвердженою Мінрегіоном вартістю реконструкції адмінбудівель, вартість майбутніх робіт може скласти близько 300 мільйонів гривень, однак, за словами Юнакова, “остаточна сума буде відома після врахування вартості всієї інженерії”.

 

 

 

 

 

Back to top button