Україна

Новопризначений міністр пообіцяв шахтарям закрити питання щодо зарплати вже сьогодні

Сьогодні Міністр енергетики Герман Галущенко зустрівся із лідерами профспілок та працівниками вуглевидобувних підприємств. На зустрічі обговорювалось в тому числі і питання заборгованості з виплати заробітної плати, повідомляє 1News з посиланням на повідомлення прес-служби Кабміну.

архівне фото

«Є нагальні питання, які треба було вирішувати терміново, – безумовно, це питання заробітної плати. Те що я обіцяв – я зробив. Сьогодні питання щодо заборгованості поточного року буде закрито», – наголосив очільник Міністерства.

У повідомлені додається, що міністерство енергетики відкрите до постійного діалогу із представниками вугільної галузі, необхідного для обговорення проблем та напрацювання ефективних рішень.

«Я не хочу, щоб Міністерство існувало окремо від галузі. Я хочу, щоб Міністерство було майданчиком для обговорення всіх проблем галузі, а не лише коли виникають нагальні питання. Ми завжди відкриті до діалогу і обговорення концепцій трансформації. Міністерство на вашій стороні. Але для цього нам необхідно напрацювати механізми постійного нормального спілкування», – зазначив Герман Галущенко.

Міністр запросив представників шахтарських профспілок до Міністерства для обговорення проблематики галузі.

У Кабміні зазначили, що минулого тижня на рахунки вуглевидобувних підприємств було перераховано 237,3 млн грн. Сьогодні мають надійти ще 836,5 млн грн на виплату заборгованості із заробітної плати за поточний рік.

Зазначимо, що сьогодні в урядовому кварталі шахтарі проводили мітинг, на якому вимагали виплатити їм заборгованість із заробітної плати.

Нагадаємо, Герман Галущенко на посаду міністра був призначений 29 квітня.

Back to top button