Україна

Нові пункти пропуску відкриють на україно-польському кордоні

На україно-польському кордоні у Львівській і Волинській областях, а також на Закарпатті – на кордоні з Польщею та зі Словаччиною – планують відкрити 3-4 нові пункти пропуску, передає 1NEWS з посиланням на телеканал “Дом”.

Про це повідомив Посол України в Польщі Андрій Дещиця.

“У нас є плани, у нас працює міжвідомча комісія, яка займається розробкою планів щодо відкриття пунктів пропуску. У нас є напрацювання, є місця, де ми б хотіли відкрити ці переходи”, — сказав він.

Зокрема, зі слів Посла, нові прикордонні пункти планують відкрити у Львівській області (на ділянці кордону в районі польського міста Перемишля) та у Волинській області.

Також розглядається і відкриття нових пунктів пропуску на Закарпатті – на кордоні з Польщею та зі Словаччиною.

“Може бути, навіть в Закарпатській області, хоча там цей пункт пропуску, найімовірніше, буде поки що пішохідний”, — уточнив Дещиця.

Водночас, за його словами, це питання ускладнюється тим, що поруч із кордоном розташовані національні парки. Зокрема, у Закарпатській області прикордонна зона розташована на території національного парку “Ужанський”, у Словаччині — “Полонини”, в Польщі — “Бещадський”.

“Словаччина, Україна та Польща. Але там ще важче вести переговори, тому що цей пункт пропуску розташований у заповідній зоні. Тому потрібно ще дозвіл національного парку”, — зауважив Дещиця.

 

 

 

 

Back to top button