Україна

Норвегія передасть $103 млн на енергоінфраструктуру України


Норвегія передасть $103 млн на енергоінфраструктуру України

Гроші будуть спрямовані на покращення ситуації в Харківській області, яка особливо сильно постраждала від атак Росії.

Уряд Норвегії виділить 1,1 мільярда норвезьких крон (майже 103 мільйони доларів) для відновлення енергетичної інфраструктури України. Відповідна заява у неділю, 16 червня, з’явилася на сайті уряду.

Зазначається, що 120 мільйонів норвезьких крон (близько 10 млн доларів) підуть для покращення доступу до електроенергії в Харківській області, яка особливо сильно постраждала від атак Росії. Ці кошти будуть спрямовані через Програму розвитку ООН (ПРООН). Фінансування допоможе, зокрема, забезпечити стабільне електропостачання пологових блоків та операційних сімох лікарень Харківської області.

“Сьогодні з’явилася інформація про те, що харків’янам необхідно обмежити використання електроенергії вночі, навіть у найтепліший місяць року. Тільки уявіть, як це буде, коли настане зима. Зими в Україні холодні та суворі, і для людей буде вкрай важливо мати доступ до належної електроенергії та опалення”, – сказав міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде.

Прем’єр-міністр країни Йонас Гар Стьоре зазначив, що Норвегія перебувають у тісному діалозі з Україною щодо того, як використовуватиметься пакет допомоги.

Нагадаємо, російські загарбники повністю зруйнували Зміївську теплоелектростанцію в Харківській області під час масштабного ракетного удару 22 березня. 

Також повідомлялося, що Норвегія виділить €240 млн на ППО для України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − thirteen =

Back to top button