Україна

Нормандський формат – Макрон анонсував зустріч політрадників – 1News


ТАСС

За його словами, процес має просуватися незалежно від ситуації на кордонах

Найближча зустріч у “нормандському форматі” (Україна, Франція, Німеччина, РФ) пройде на рівні політрадників у Берліні 10 лютого. Про це повідомив президент Франції Емманюель Макрон на спільній із президентом України Володимиром Зеленським пресконференції у Києві.

“10 лютого, у четвер, відбудеться нове засідання політрадників, у Берліні цього разу, і ми сподіваємося, що процес просуватиметься. Цей процес має просуватися незалежно від того тиску, який на сьогодні відбувається на кордонах”, – зазначив він.

1News за темою: Макрон: Зеленський “зняв” законопроєкт про деокупацію на вимогу “Нормандії”

Як повідомлялося раніше, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що політичні радники лідерів країн “нормандського формату” мають зустрітися цього тижня.

На уточнююче запитання, чи ця зустріч може відбутися 10 лютого, він відповів, що про точну дату говорити зарано, “бо вона ще тридцять разів може змінитися”.

При цьому президент України Володимир Зеленський сподівається, що зустріч політичних радників “нормандської четвірки” у Берліні зможе наблизити саміт на рівні лідерів. Київ розраховує, що саміт лідерів може пройти найближчим часом.


Джерело

Back to top button