Україна

Нормандський формат – Кулеба сподівається на ще одну зустріч радників лідерів – 1News

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба


Фото з відкритих джерел

Глава українського МЗС зазначив, що планом максимум є відновлення роботи Тристоронньої контактної групи

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що дипломати виконують роботу над тим, щоб після зустрічі радників лідерів країн нормандського формату у Берліні було призначено ще одну зустріч. Про це глава українського МЗС заявив на спільному брифінгу з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок.

“Була дуже непроста зустріч у Парижі. Непростою є підготовка до зустрічі в Берліні. Але ми працюємо над тим, щоб щонайменше після зустрічі в Берліні переговори на рівні радників нормандського формату продовжилися, було заплановано ще одну зустріч, бо це означатиме, що Росія залишиться на дипломатичному треку, це дуже важливо саме собою”, – заявив Кулеба.

Він додав, що планом максимум є відновлення роботи Тристоронньої контактної групи.

“Як максимум, ми сподіваємося, що буде напрацьовано конкретні рішення про те, як розблокувати по суті роботу Тристоронньої контактної групи. І зрушити з місця. Усі ті конспірологічні теорії, чутки, які нині циркулюють в українському медіапросторі та нагнітають атмосферу – вони не відповідають дійсності. Ні на які переговори Україна не їздить для того, щоб здавати свої позиції чи завдавати шкоди національним інтересам. І переговори в Берліні не стануть винятком із цього правила”, – наголосив Кулеба.

1News за темою: Зеленський: Україна готова до зустрічі в “нормандському форматі” найближчим часом

Нагадаємо, раніше Кулеба заявив, що політичні радники лідерів країн “нормандського формату” мають зустрітися наступного тижня. На уточнювальне запитання, чи ця зустріч може відбутися 10 лютого, Кулеба відповів, що про точну дату говорити зарано, “бо вона ще тридцять разів може змінитися”.


Джерело

Back to top button