Україна

НКРЕКП оштрафувала компанію Ахметова майже на 2 мільйони гривень

«ДТЕК Київські електромережі» звинуватили у тому, що воно надало неправдиву інформацію про показники безперервності електропостачання, несвоєчасно приєднувало споживачів до системи розподілу електроенергії, а також не дотримувалося показників якості послуг із розподілу електроенергії

Національна комісія з держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) виявила численні порушення в роботі компанії олігарха Ріната Ахметова «ДТЕК Київські електромережі».

Підприємство оштрафували на 1,7 мільйона гривень, – інформує 1NEWS.

Так, підприємство олігарха звинуватили у тому, що воно надало неправдиву інформацію про показники безперервності електропостачання, несвоєчасно приєднувало споживачів до системи розподілу електроенергії, а також не дотримувалося показників якості послуг із розподілу електроенергії.

Під час засідання членкиня НКРЕКП Ольга Бабій розповіла, що компанія Ахметова несанкціоновано приєднала до електромережі один із об’єктів у селі Плюти, що на Київщині: «Формально, за документами, це санаторій, а фізично — це житло Ріната Леонідовича».

Членкиня Комісії зазначила, що цей об’єкт розташований за межами території ліцензійної діяльності компанії. Через це компанію Ахметова зобов’язали до 20 травня 2021 року надати НКРЕКП оновлені відомості про місця здійснення господарської діяльності.

У «ДТЕК Київські електромережі» заявили, що компанію не штрафували через підключення об’єкта у селі Плюти. Там додали, що нібито під’єднали будинок цілком законно — після звернення клієнта.

А ще у «ДТЕК» заявили, що зі штрафом не погоджуються. Там кажуть, що всі скарги клієнтів нібито усунули до початку перевірки.

Джерело: Громадське

Back to top button