Україна

Німеччина подумує про власний Залізний купол – ЗМІ

Німеччина подумує про власний Залізний купол - ЗМІ

Ізраїльська система ППО Залізний купол

Потужність системи така, що потенційно вона з Німеччини може “закрити” також територію Польщі, Румунії та Балтії.

В уряді Німеччини обговорюють створення потужної системи протиракетного захисту над територією країни, подібної до ізраїльського Залізного купола, повідомляє Bild am Sonntag.

За інформацією видання, на останній зустрічі з канцлером Олафом Шольцом з модернізації озброєння Бундесверу в рамках пакету на 100 млрд євро йшлося також про вдосконалення системи протиракетної оборони, зокрема, системами Arrow 3.

Загальний принцип у тому, що у низці місць біля країни встановлюються радарні системи, дані з яких передаються на центральний командний пункт. Якщо радар виявляє запуск ракети, то її збивають однією із систем на великій висоті.

Потужність радарів така, що потенційно вони з Німеччини можуть “закрити” також територію Польщі, Румунії та країн Балтії, але на території цих країн мають бути власні системи протиракетної оборони, щоб збити ракету після тривоги з німецьких радарів.

Система може бути розгорнута до 2025 року.

Рішення ще на етапі обговорення. “Нам потрібно краще захиститися від російської загрози. Для цього потрібен протиракетний щит, який закриє всю територію Німеччини. Ізраїльські системи Arrow 3 – це гарне рішення, і ми можемо закрити своїм “щитом” також сусідів, відіграючи таким чином ключову роль у європейській безпеці”, – прокоментував виданню депутат SPD Андреас Шварц із бюджетного комітету

Нагадаємо, що Ізраїль, прагнучи уникнути ускладнень з Росією, домігся призупинення передачі Вашингтоном розробленої системи ПРО Залізний купол Україні, яку раніше поставили у США.


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button