Україна

Нідерланди подають в суд на Росію через катастрофу “Боїнга” MH17

Таким чином влада Нідерландів підтримала індивідуальні скарги, з якими раніше звернулися до ЄСПЛ родичі загиблих

Кабінет міністрів Нідерландів оголосив, що подає позов до Росії у Європейський суд з прав людини через катастрофу “Боїнга” MH17 на сході України 2014 року.

Таким чином влада Нідерландів підтримала індивідуальні скарги, з якими раніше звернулися до ЄСПЛ родичі загиблих, – повідомляє 1NEWS.

“Забезпечення справедливості для 298 жертв катастрофи рейса MH17 і їхніх родичів – пріоритет роботи уряду”, – заявив міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок.

У ЄСПЛ повідомили, що отримали від Нідерландів документ і вивчають його.

Раніше Голландія поклала на Росію відповідальність за катастрофу літака.

Так звана державна скарга повинна привести до того, що інформація, яка є у Нідерландів у цій справі, також стане доступною для позовів найближчих родичів.

У Росії назвали це рішення дивним.

“Дуже дивна ініціатива в усіх відношеннях: не завершено слідство – це раз, немає судових рішень національного рівня – це два, і, нарешті, до чого тут ЄСПЛ?”, – цитує “Інтерфакс” глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтина Косачева.

Кіберполіція встановила, що фігурант  створив шкідливе програмне забезпечення. Цей вірус злочинна група розсилала на електронні поштові скриньки для отримання доступу до «клієнт-банку». В подальшому вони відслідковували надходження значних грошових сум на банківські рахунки підприємств. Після цього гроші перерахували на відкриті рахунки спільників.

Упродовж досудового розслідування правоохоронці провели 35 обшуків на території Закарпатської, Київської, Івано-Франківської, Одеської областей та міста Києва. За результатами вилучено речові докази.

Організатор переховувався від правоохоронних органів, уникаючи відповідальність, і так його було оголошено у державний розшук.

Затримання підозрюваного відбулося на підставі ухвали суду на Івано-Франківщині. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з альтернативою внесення застави у 2,5 мільйони гривень. © Офіційний сайт Національної поліції: https://www.npu.gov.ua/news/kiberzlochini/kiberpolicziya-zatrimala-organizatora-xakerskogo-ugrupovannya-yakij-perebuvav-u-derzhavnomu-rozshuku/

Джерело: Офіс генпрокурора

Back to top button