Україна

Нідерланди направлять 18 F-16 в Румунію


Нідерланди направлять 18 F-16 в Румунію

Для підготовки українських пілотів також створюють європейський навчальний центр для управління F-16 у Румунії

Нідерланди передадуть 18 винищувачів F-16 для тренувального центру в Румунії до кінця 2025 року для підготовки українських пілотів. Про це повідомив міністр оборони раїни Рубен Брекельманс на платформі X у середу, 10 липня.

Він також акцентував, що вже обговорив це питання з представниками американської компанії Lockheed Martin.

“Обговорили з LockheedMartin підготовку українських пілотів для F-16. З цією метою ми також створюємо європейський навчальний центр для управління F-16 у Румунії. Нідерланди нададуть 18 винищувачів F-16 для цього навчання до кінця 2025 року”, – мовится у повідомленні.

Нещодавно міністр оборони Нідерландів Руден Брекельманс запевнив, що Україна вже найближчим часом отримає обіцяні пускові установки і радар для комплексу ППО Patriot.

Раніше ми повідомляли, що Нідерланди разом із партнерами передадуть Україні додатковий комплекс Patriot, а також виділять два мільйони євро на проведення криміналістичних досліджень та ідентифікації тіл, загиблих через російську агресію.

Нагадаємо, у неділю президент Володимир Зеленський розповів про плани зміцнювати український флот разом з Британією і Нідерландами.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button