Україна

Нічна атака: в Повітряних силах розповіли, скільки дронів збили сили ППО


Нічна атака: в Повітряних силах розповіли, скільки дронів збили сили ППО

Сили оборони знищили 31 “шахед” у межах Полтавської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей.

Окупанти  в ніч проти 23 березня обстріляли чотирма зенітними керованими ракетами С-300 Донеччину та влаштували масовану атаку дронами по Україні. Ворог запустив 34 ударних БпЛА типу “Shahed”. Райони пусків – Курська область РФ та мис Чауда окупованого Криму. Про це повідомив командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук.

Мобільні вогневі групи Сил оборони знищили 31 “шахед” у межах Полтавської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей.

“Цієї ночі ворог продовжив дроновий терор південно-східних регіонів. Бойова робота Сил протиповітряної оборони тривала понад сім годин”, – додали у Силах оборони півдня України.

Дрони типу Shahed-131/136, спрямовані з півдня, маневрували по кількох областях та намагалися обійти засоби ППО.

У вказаній операційній зоні вдалось результативно відпрацювати по 12 баражуючих снарядах:

  • 4 на Дніпропетровщині і Запоріжжі,
  • 3 – на Херсонщині,
  • 1 – на Миколаївщині.

“На Дніпропетровщині і в Запоріжжі є пошкодження енергетичних об’єктів. Інформації про постраждалих не надходило. Наслідки атаки уточнюються, але зрозуміло, що енергетична інфраструктура залишається серед пріоритетних цілей ворога”, – наголошують у ЗСУ.

Нагадаємо, російські БПЛА у ніч проти суботи, 23 березня, завдали ударів по Харкову. Напередодні  росіяни завдали чисельних ударів по місту, в результаті чого місто було повністю знеструмлено.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button