Україна

Нічна атака на Україну: в ЗСУ назвали мету росіян


Нічна атака на Україну: в ЗСУ назвали мету росіян

Метою нічної атаки окупантів було виснаження українців. Про це свідчить і траєкторія ракет, зазначила Гуменюк.


Росіяни в ніч на 9 червня випустили по Україні ракети та дрони. Окупанти намагаються виснажити населення та протиповітряну оборону. Про це в ефірі телемарафону заявила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.
 
“Вона (нічна атака – ред.) була переважно мішаного типу і розтягнута в часі. Якщо згадати, що розпочалися сигнали повітряних тривог з того, що активізувалися морські ракетоносії, зокрема, підводний, який перебував на чергуванні”, – заявила вона.
 
За словами Гуменюк, російські військові могли провести ротацію кораблів, оскільки виявити пуски з підводних човнів найскладніше.
 
Речниця ОК Південь вважає, що метою нічної атаки окупантів було виснаження українців. Про це свідчить і траєкторія ракет.
 
“Над Миколаївщиною знищили одну ракету Х-101, яку ворог спрямував у центральні регіони. Загалом уся траєкторія ракет свідчила про те, що вони намагаються виснажувати й населення України, тому що залучені були фактично всі регіони та системи ППО”, – сказала Гуменюк.

Нагадаємо, вночі 9 червня під час чергової повітряної атаки РФ було знищено десять ворожих ударних дронів, чотири крилаті ракети та чотири розвідувальних БПЛА. На Житомирщині уламки ракети впали на будинки.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button