Україна

Незалежні аудитори перевірять прокуратури

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час наради у середу, 21 лютого, інформує 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Цього року заплановано проведення незалежного аудиту в системі органів прокуратури України.

“Моя принципова позиція – цього року цей аудит має відбутися. Щоб ми виявили, які підрозділи перезавантажені, які підрозділи явно мають менший обсяг роботи, ніж кількість персоналу, а які взагалі дублюють, може, навіть і зайві системи прокуратури. Це надзвичайно важлива об’єктивна робота, яку ми маємо провести ще цього року”, – підкреслив Луценко

Водночас він зазначив, що впровадження порядку функціонального аудиту, який здійснюватиметься незалежним аудитором з “великої четвірки” найбільших у світі аудиторських компаній, – це революційна річ.

“В нашій державі ще ніхто, жоден державний орган, за винятком Адміністрації Президента, не пройшов такого аудиту. Кожне міністерство цим цікавиться, а коли дізнається про повну незалежність, повну об’єктивність західної системи аудиту, знаходить причини від цього відмовитися”, – сказав генпрокурор.

Він також наголосив, що спочатку відбудеться розробка дорожньої карти реформи органів прокуратури за участю європейських колег та з урахуванням положення Стратегії реформування судоустрою України на 2015-2020 роки.

“Така карта розробляється, і усі виконавці мають чітко розуміти контроль за виконанням відповідних положень відповідно до компетенції”, – зауважив Луценко.

Генпрокурор додав, що однією з ключових речей, які планується зробити цього року, є запуск системи електронного документообігу і створення електронного кримінального провадження.

“В кінці минулого року ми закупили відповідне обладнання, уже прийнято в дослідну експлуатацію в Генеральній прокуратурі і прокуратурі АР Крим систему електронного документообігу, яка триватиме до кінця року. Після цього буде прийнята як готова система для поширення на всю систему прокуратури. До кінця цього року електронна система документообігу має припинити радянські звички паперового валу. Контакт між працівниками і виконання відповідних доручень мають скоротитися, і це можна зробити виключно завдяки електронній формі. Так само важливо з’єднати наш електронний реєстр – ЄРДР – з електронною базою судів, можливо, і МВС. І забезпечити електронне кримінальне провадження. Було б надзвичайно важливо це зробити саме цього року”, – підкреслив Луценко.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України 5 лютого уклала угоду з ФОП Лазуткіна Юлія Олексіївна  на послуги з відшукування і вилучення куль та їх фрагментів на зовнішніх стінах будівель, що розташовані по Алеї Героїв небесної Сотні, 4 та по вул. Хрещатик, 7/1 з метою проведення слідчих дій.

 

 

Back to top button