Україна

Незабаром в регіонах “жовтої” зони карантину також вимагатимуть COVID-сертифікати

Нині сертифікати про повну вакцинацію обов'язкові для роботи та відвідування ресторанів, ТРЦ, кінотеатрів чи спортзалів у "червоній зоні"

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко анонсував, що незабаром в регіонах “жовтої” зони карантину сертифікат про вакцинацію від COVID-19 у працівників і відвідувачів стане обов’язковою умовою роботи закладів.

Про це інформує 1News.

“Міністерство охорони здоров’я працює над змінами до постанови про адаптивний карантин, які будуть передбачати, що і в “жовтому” рівні епідемічної небезпеки для роботи в карантинних обмеженнях необхідно буде мати повний курс вакцинації як для працівників, так і для відвідувачів”, – заявив керівник МОЗ.

Нині сертифікати про повну вакцинацію обов’язкові для роботи та відвідування ресторанів, ТРЦ, кінотеатрів чи спортзалів у “червоній зоні”.

Натомість у “жовтій” зоні такої вимоги немає, там лише забороняється проведення масових заходів без урахування соціальної дистанції та заповнення кінотеатрів, театрів чи концертних залів більш ніж на половину місць, якщо не всі працівники чи відвідувачі щеплені хоча б однією дозою.

Наразі обмеження “жовтої” зони діють у сімох областях. При цьому Вінницька, Закарпатська, Полтавська, Харківська та Чернівецька області перебувають у так званій “помаранчевій” зоні, тобто наближаються до “червоної”.

Інші 17 областей та місто Київ досі перебувають у “червоній” зоні епіднебезпеки.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button