Україна

Неякісні бронежилети для ЗСУ: Міноборони виграло міжнародний арбітраж


Неякісні бронежилети для ЗСУ: Міноборони виграло міжнародний арбітраж

У 2022 році іноземна компанія намагалася продати неякісні бронежилети для Збройних сил України.


Міністерство оборони України виграло міжнародний арбітраж з іноземним постачальником на суму понад 3 мільйони євро за неякісні бронежилети для ЗСУ. Про це повідомила пресслужба відомства в четвер, 21 вересня.
 
Зазначається, що спір виник із зовнішньоекономічного договору поставки бронежилетів, укладеного з іноземним постачальником у 2022 році для забезпечення потреб Збройних сил України.
 
“Міноборони повністю виконало свої зобов’язання за договором та вчасно оплатило вартість товару. Однак постачальник декілька разів пропонував товар, який не відповідав умовам договору щодо якості та погодженому зразку”, – йдеться в повідомленні.
 
У березні 2023 року юридичною службою Міноборони подано позов до міжнародного арбітражу про стягнення вартості непоставленого товару, штрафних санкцій та відсотків річних.
 
За результатами розгляду спору, що тривав близько пів року, арбітражний трибунал ухвалив рішення про стягнення з іноземного постачальника на користь Міноборони повної вартості непоставленого товару, штрафних санкцій та відсотків річних, всього на суму понад 3 мільйони євро, а також арбітражного збору.

Нагадаємо, раніше на Закарпатті було викрито схему розкрадання коштів на бронежилетах.

Викрито корупційну схему з бракованими боєприпасами

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button