Цікаве

Фахівці розповіли, які аналізи чоловікам потрібно здавати щорічно

Багато хвороб можна діагностувати на ранній стадії, що дозволить їх вилікувати. Фахівці розповіли, які аналізи чоловікам потрібно здавати щорічно, щоб зберегти здоров’я.

Багато людей намагаються не відвідувати лікарню, поки немає причини, але це неправильна практика, так як ряд хвороб має довгий період розвитку до появи перших симптомів. Після того, як людина починає відчувати вплив недуги на організм, лікування може стати непростим. Якби лікарі раніше дізналися про хворобу, допомога була б своєчасною і ефективною. Саме тому фахівці рекомендують чоловікам щорічно здавати аналізи.

У цей список входить забір крові на вірус папіломи людини, ІПСШ, РВ, гепатит B і C, а також на ВІЛ. Не менш важливо здати спермограму. Завдяки цим даним медики можуть знайти безпліддя і почати від нього лікувати. Аналіз секрету передміхурової залози дозволить вчасно визначити проблеми з потенцією, а УЗД мошонки допоможе виявити патологічні утворення і камені в сечовому міхурі.

Лікарі відзначають, ВООЗ рекомендує починати чоловікам проходити щорічне обстеження після досягнення 40-річного віку, але це лише в тому випадку, якщо до цього періоду представник сильної статі не зіткнувся з проблемами по урології. Крім аналізів експерти радять вимірювати рівень статевих гормонів, так як збій синтезу фолітропіну і лютеїну призводить до порушення вироблення тестостерону, в зв’язку з чим порушується еректильна функція.

Back to top button