Україна

Невакцинованих освітян та чиновників на Закарпатті відсторонятимуть від роботи

З 8 листопада відстороняти від роботи будуть працівників держструктур, органів місцевого самоврядування та всіх освітніх закладів, якщо вони не будуть щеплені, передає 1NEWS з посиланням на «Суспільне».

Про це на брифінгу щодо епідситуації на Закарпатті повідомив голова облдержадміністрації Анатолій Полосков.

Голова облдержадміністрації нагадав, що з 8 листопада частина закарпатців має бути обов’язково вакцинованою. Це стосується працівників обласної та районних держадміністрацій, центральних органів виконавчої влади на місцях, закладів освіти.

4 жовтня МОЗ затвердив наказ, згідно з яким вакцинація проти коронавірусу є обов’язковою для працівників центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів, закладів вищої освіти, післядипломної, фахової передвищої, професійної, технічної, загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

В ефірі «Еспресо» міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомляв: йдеться не про звільнення, а відсторонення від роботи без збереження зарплати. Місце роботи за невакцинованими мають зберегти, однак поки діє карантин, людина не зможе працювати на посаді.

Back to top button