Україна

Нещасливий день для брата судді Вовка: програв апеляцію, втратив роботу і його дружину також звільнили

Юрій Зонтов зараз переживає ненайкращі часи через звинувачення у підбурюванні до хабарництва

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід брату голови ОАСК Павла Вовка — Юрію Зонтову, а саме – тримання під вартою з можливістю внесення застави у понад 35 млн гривень.

Про це інформує 1NEWS.

Крім того, Служба зовнішньої розвідки звільнила з військової служби Юрія Зонтова.

“У рамках превалювання принципів доброчесності в діяльності співробітників Служби зовнішньої розвідки України Ю. Зонтова притягнуто до дисциплінарної відповідальності та звільнено з військової служби”, – вказано у заяві Служби зовнішньої розвідки.

Служба зовнішньої розвідки України при цьому повідомила, що “проведене службове розслідування виявило факти порушення Ю. Зонтовим військової дисципліни та умов проходження військової служби”.

Дружину Юрія Зонтова Дарину також звільнили з посади помічниці судді Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду.

“Вона звільнена минулого тижня”, – повідомили в суді.

Дарина Зонтова звільнена наказом керівника апарату Верховного суду.

Вона займала посаду помічниці судді Наталі Мартинюк.

З якої причини її звільнили, в суді не уточнили.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд взяв під варту брата голови ОАСК Павла Вовка — Юрія Зонтова, якого підозрюють у підбурюванні до надання хабара у сумі 100 тисяч доларів.

Прокуратура наполягала на застосуванні до Зонтова запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 70 млн гривень.

За інформацією НАБУ і САП, адвокати за 100 тис. доларів США обіцяли “вирішити” питання з винесенням рішення у справі, яка слухається в Окружному адміністративному суді Києва. Їх було викрито 6 квітня 2021 року.

Їх затримали. Під час обшуків у затриманих виявлено антикваріат, документи на ім’я голови ОАСК та його близького родича, чималі грошові кошти — понад 3,7 млн дол. США, 840 тис. євро, 20 тис. фунтів, 230 тис. грн і 100 шекелів — загалом понад 130 млн грн.

Брата голови ОАСК Павла Вовка — Юрія Зонтова, який до того ж працював у Службі зовнішньої розвідки, спочатку відсторонили на період досудового розслідування, і врешті – звільнили з військової служби.

Джерело: УНН/Українські новини

Back to top button