Україна

Нелегальна міграція – викрили зловмисників, які підробляли візи – 1News


Ватажком угруповання виявився 34-річний нелегал

У Київській області правоохоронці викрили групу, яка підробляла візи країн Євросоюзу, для подальшого нелегального переправлення людей через кордон. Ватажком угруповання виявився 34-річний нелегал. Про це повідомляє пресцентр Національної поліції України.

Повідомляється, що підробні візи виготовлялися на території РФ. “Клієнти” особисто зустрічалися з учасниками угруповання та сплачували завдаток у сумі 300 євро. “Документи” вони отримували через 2 тижні, після чого віддавали решту суми.

Поліцейські провели обшуки за місцем проживання 34-річного іноземця та вилучили гроші, підроблені документи та інші речові докази. Фігуранта затримали та повідомили йому про підозру в незаконному переправленні людей через кордон.

“Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна”, – йдеться в повідомленні.

1News за темою: У Польщі затримали українця, який перевозив нелегальних мігрантів

Нагадаємо, що 15 січня, польсько-білоруський кордон намагалися нелегально перетнути майже 50 мігрантів з Білорусі. Люди нищили загородження, виривали металеві стовпчики, кидали у бік польських службовців каміння і колоди.

Також 14 січня кордон між Польщею і Білоруссю за підтримки білоруських спецслужб намагалися нелегально перетнути 54 іноземці. Польські прикордонники інформують, що часом мігранти фальсифікують свої документи, видаючи себе за інших людей.

Варто зазначити, що протягом 2021 року у пропуску в Україну прикордонники відмовили більш як 42 тис. особам. Цей показник зріс у 1,7 разу. Зокрема, як повідомляють у відомстві, за підробленими документами намагалися перетнути державний кордон 1,2 тис. порушників. Причому понад 15% (6,4 тис.) осіб, непропущених в Україну – громадяни Російської Федерації.  


Джерело

Back to top button