Україна

Неймовірно: 98-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини села


Неймовірно: 98-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини села

Лідія Степанівна під обстрілами пройшла весь фронт, подолала близько 10 км, двічі падала – але будь-що прагнула дістатися вільної української території.

У Національній поліції України розповіли неймовірну зворушливу історію: 98-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного, а Білі янголи разом з військовими доставили її в пункт допомоги.

“Лідія Степанівна під обстрілами пройшла весь фронт, подолала близько 10 км, двічі падала – але будь-що прагнула дістатися вільної української території. Будинок, який жителька Очеретиного будувала власними руками, зруйнували росіяни, а її рідні зазнали поранень. Рятуючись від окупантів, жінка у свої 98 років здійснила неможливе”, – йдеться в повідомленні пресслужби поліції.

Поліцейські дивуються, як жінка зуміли вижити під час боїв, і звідки черпала сили, щоб подолати складний шлях.

“Лідія Степанівна йшла весь день, без їжі та води, декілька разів падала без сил і, як вона каже, “засинала”. Трималася на двох палицях та “на характері”. У розпал боїв пенсіонерка дивом залишилась живою та неушкодженою. Надвечір втомлену пішохідку побачили на дорозі військові та передали групі поліції Білий Янгол. Поліцейські відвезли жительку в шелтер для евакуйованих, де про неї піклуються. Після “марш-кидка” Лідія Степанівна почувається добре, – розповідають у поліції.

Для мужньої пенсіонерки головне – бути у своїй Україні.

“Я ту війну пережила і цю війну переживаю. Залишилась без нічого. Але я своєю Україною на ногах вийшла”, – каже жінка.


 

Нагадаємо, кілька днів тому керівник Донецької ОВА розповідав схожу історію про 88-річного жителя Очеретиного: Іван Якович теж опинився на загарбаній території, але не хотів жити під владою окупантів. 

Раніше повідомлялося, що з окупації повернулися кілька жителів Херсонщини, серед них є діти. Повернення стало можливим завдяки співпраці організації SaveUkraine, органів опіки та піклування, служби у справах дітей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button