Україна

Нехай проводять референдуми у своїй країні – Зеленський про “референдуми”

Нехай проводять референдуми у своїй країні - Зеленський про референдуми

Фото: Скриншот из видео

Президент України Володимир Зеленський

Україна не може погодитися на проведення так званих “референдумів” у зонах російської окупації навіть під міжнародною егідою.

 

Президент Володимир Зеленський відреагував на ідею проводити референдуми на окупованих територіях, але під міжнародною егідою. Про це повідомляє Зеленський в інтерв’ю для данських ЗМІ.

 

“А вам не здається, що дуже дивно виглядає, що Російська Федерація протягом 8 років заходить на ту чи іншу нашу територію військовим шляхом, під дулами автоматами проводить якісь умовні “референдуми” абсолютно поза міжнародним правом, а є закони, є Конституція України, є закон про референдум… А якщо Російська Федерація прийде до вас?.. І скаже, що їй здається, що хтось ображає двох людей, які говорили російською?.. Давайте проведемо референдум, ці люди будуть на танках, будуть вбивати наших дітей”, – наголосив Зеленський.

 

За його словами, російська сторона просто нав’язує свої наративи.

 

“Вони придумали наратив, ніби захищають російськомовних людей. Але більшість міст, які вони повністю зруйнували, там були російськомовні люди. Ці люди зараз переходять на українську мову лише тому, що вони шоковані тим, що російська армія могла так вчинити з ними…” І чому нам постійно потрібно нав’язувати їхні бажання? Хто вони такі? Нехай вони проводять референдуми у своїй країні… Вони мають із чим розбиратися, нехай у себе використовують референдуми та зброю”, – додав президент.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button