Україна

Негода пошкодила пам’ятки Херсонеса Таврійського


Негода пошкодила пам ятки Херсонеса Таврійського

Ще до анексії українська влада Севастополя розпочала зведення захисної стіни в районі базиліки, а російська ж влада роботи зі зміцнення берегів не проводила.

Історичні пам’ятники у приморській зоні Херсонеса Таврійського в оакупованому Севастополі постраждали через сильний шторм. Зокрема хвилі і вітер завдали шкоди символу Севастополя – базиліці 1935 року у західній частині музею-заповідника, Про це повідомляє видання Крим.Реалії.

“В історичних пам’яток оголилися фундаменти. Тріщини у стінах збільшилися, сходи від базиліки до великого дзвону частково зруйновані. Неподалік будівлі на узбережжі з’явилися тріщини в грунті. Ще до анексії українська влада Севастополя розпочала зведення захисної стіни в районі базиліки. Під час шторму вона врятувала стародавнє городище від руйнування. Російська ж влада роботи зі зміцнення берегів не проводила”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, тимчасово окупований Крим накрив потужний шторм, морською водою змило окопи російських окупантів на узбережжі.

Раніше повідомлялося, що через “шторм століття”, як назвали в Криму негоду, яка вирує на півострові, на території 10 “муніципалітетів” запроваджено режим надзвичайної ситуації, ще у трьох – режим загрози НС.

Шторм зруйнував захисні споруди росіян біля Керченського мосту

Через негоду в Криму загинули п’ятеро людей

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button