Україна

NEFCO припиняє інвестиції в зелену енергетику

Північна екологічна фінансова корпорація (NEFCO) припиняє фінансування нових проектів з відновлюваної енергетики в Україні через недотримання урядом колишніх домовленостей. Відповідний лист NEFCO опублікувавши Європейсько-українське енергетичне агентство (ЄУЕА), пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

серед причин припинити фінансування-ретроспективне зниження “зеленого” тарифу для вже затверджених проектів; невиконання платіжних зобов’язань Гарантованим покупцем виробникам чистої енергії та введення акцизного податку на електроенергію з ВДЕ.

“В силу вищезазначених причин NEFCO вирішила припинити інвестування в нові проекти в секторі відновлюваної енергетики в Україні, поки не буде встановлено стабільного і передбачуваного інвестиційного середовища, а Уряд України не буде дотримуватися своїх зобов’язань”, – йдеться в листі.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України пропонував ввести акциз на продаж електроенергії з відновлюваних джерел. Учасники ринку виступили з жорсткою критикою цієї пропозиції.

Back to top button