Україна

Не треба платити окупантам за електроенергію та комуналку – НКРЕКП


Не треба платити окупантам за електроенергію та комуналку - НКРЕКП

Такі платежі не будуть зараховуватись як оплата за послуги. Оплата повинна здійснюватися виключно на рахунки електро-, газопостачальних та комунальних підприємств, відкриті за українським законодавством.

 
Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) закликає не платити окупантам за електроенергію та комуналку. Такі платежі не зараховуватимуться як оплата за послуги. Про це йдеться на сайті регулятора.
 
Останнім часом у засобах масової інформації активно поширюються повідомлення про запровадження самопроголошеними керівниками електро-, газопостачальних та комунальних підприємств, які здійснюють свою діяльність на тимчасово окупованих територіях, механізм оплати за надані послуги. При цьому представники окупаційної влади або збирають з населення готівку начебто для оплати за послуги, або спрямовують перерахування коштів на рахунки місцевих банківських установ, які не мають ліцензій Національного банку України.
 
“Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, попереджає споживачів, що перерахування коштів за надані житлово-комунальні послуги на рахунки підконтрольних окупаційній владі банківських установ або сплата готівкою не зараховується як оплата”, – йдеться у повідомленні.
 
Оплата за зазначені послуги має здійснюватися виключно на рахунки електро-, газопостачальних та комунальних підприємств, відкритих встановленим законодавством України способом.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тарифи на газ та опалення не змінюватимуть до закінчення воєнного стану та півроку після нього.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button