Україна

“Не повідомила про злочин”: проти кримської татарки порушили справу


 Не повідомила про злочин : проти кримської татарки порушили справу

Адвокат підозрюваної вважає, що спецслужби та інші органи слідства РФ у такий спосіб формують узаконену практику доносів.

У тимчасово окупованому Криму порушили кримінальну справу щодо 25-річної кримської татарки Еміне Зекеряєвої, яка “не повідомила про злочин”. Про це повідомляє Кримська солідарність, передає Укрінформ.

“Кримську татарку Еміне Зекеряєву з міста Старий Крим викликали на допит у слідче управління МВС Криму і повідомили про порушену проти неї кримінальної справи по статті 205.6 УК РФ (“Неповідомлення про злочин”)”, – повідомляють активісти Кримської солідарності.

При цьому йдеться про “події” кількарічної давнини.

За версією слідчих, у 2016 році Зекеряєва спілкувалась у забороненій в Україні соцмережі з громадянкою України, яка перебувала на території Сирії, і не повідомила про листування російським спецслужбам і правоохоронним органам.

Тепер жінку звинувачують у тому, що вона входила до складу збройного формування, мета якого “суперечать інтересам РФ”.

Адвокат Еміль Курбедінов вважає, що спецслужби та інші органи слідства у такий спосіб формують узаконену практику доносів.

Нагадаємо, у травні цього року в Москві суд узяв під варту кримську татарку Леніє Умерову за обвинуваченням у “шпигунстві”. Леніє безпідставно звинуватили в “порушенні правил режимної зони”. За цей час 25-річній дівчині кілька разів призначали адміністративний арешт за “непокору поліції”.

Суд Москви залишив під вартою затриману “за шпигунство” кримську татарку

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button