Україна

Ідентифіковані кати “ДНР”, які мордували українців


Ідентифіковані кати ДНР , які мордували українців

Поліція встановила особи 17 людей, які знущалися з цивільного населення та військовополонених.

Правоохоронці ідентифікували 17 катів з “Міністерства держбезпеки” так званої “ДНР” та Калінінської колонії, які знущалися з полонених українців. Про це 18 липня повідомили у Нацполіції.

Серед катів – представники місцевого криміналітету та колишні працівники правоохоронних органів.

Зазначається, що у 2014 році на території Донецької області було створено “Донецьку народну республіку”, до складу якої увійшли незаконні каральні органи – “Міністерство державної безпеки” та Калінінська виправна колонія №27.

До цих каральних органів, крім росіян, вступили громадяни України, які організували та підтримували діяльність незаконних воєнізованих формувань.

З початку вторгнення РФ на територію України правоохоронні органи розслідують понад 1000 кримінальних проваджень за фактами катування та жорстокого поводження з цивільним населенням та військовополоненими.

“Перелік звірств, які терористи застосовували до українців, шокує. Це тортури електричним струмом, систематичні побиття, насильницькі дії сексуального характеру, випалювання шкіри, вогнепальні поранення рук і ніг, спилювання зубів, виривання нігтів, вирізання геніталій… І все це супроводжувалося психологічним тиском – наголосив заступник начальника управління організації розслідування злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту, ДСУ Нацполіції Дмитро Шевчук.

Складність встановлення особи фігурантів полягала в тому, що під час тортур вони, як правило, ховали обличчя і ніколи не зверталися один до одного на ім’я. Незважаючи на це, слідчим разом із оперативниками Департаменту захисту інтересів суспільства та держави вдалося ідентифікувати 17 осіб, які знущалися з українців.

Усі вони підозрюються у державній зраді, участі у терористичній організації та жорстокому поводженні з цивільним населенням та військовополоненими. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, ДБР задокументувало щонайменше 20 випадків тортур населення у місті Тростянець Сумської області, які скоїли російські окупанти.

Російські військові катували українців у Бучі та Ірпені – ОБСЄ


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button