Україна

НБУ вводить в обіг пам’ятну монету «Десантно-штурмові війська ЗСУ»

Національний банк України вводить в обіг пам’ятну монету «Десантно-штурмові війська Збройних сил України», передає 1news з посиланням на пресцентр Міністерства оборони України у Фейсбуці.

«Так, 11 листопада 2021 року буде введено в обіг пам’ятну монету спеціального випуску «Десантно-штурмові війська Збройних сил України», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що монету номіналом 10 гривень виготовлено зі сплаву на основі цинку з покривом нікелем, категорія якості карбування – «анциркулейтед», маса – 12,4 г, діаметр – 30,0 мм, тираж – 1 млн штук. Гурт монети – рифлений.

На аверсі монети розміщено: угорі напис – Україна (півколом), під яким малий Державний Герб України (ліворуч) та нарукавний знак десантно-штурмових військ ЗСУ (праворуч); у центрі на дзеркальному тлі – емблема десантно-штурмових військ ЗСУ; номінал 10 та графічний символ гривні (ліворуч від емблеми); рік карбування монети – 2021 (праворуч від емблеми); напис – Десантно-штурмові війська ЗСУ (унизу півколом); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (під роком карбування).

На реверсі на дзеркальному тлі зображено символічний образ воїна-десантника в лицарських обладунках, за спиною якого напіврозкриті крила – символ покровителя війська – Архангела Михаїла.

 

 

 

 

 

 

Back to top button