Україна

НБУ скасував комісію за проведення операцій із виплати 8 тисяч «карантинної» держдопомоги ФОПам

Нацбанк не стягуватиме з банків комісію за проведення операцій у системі електронних платежів, пов’язаних із наданням держдопомоги під час посиленого карантину, інформує 1NEWS з посиланням на пресслужбу регулятора.

Зазначається, що таке тимчасове рішення – на період здійснення виплат застрахованим особам – регулятор запровадив з 21 квітня 2021 року.

“У квітні цього року уряд вирішив продовжити практику надання одноразової державної допомоги найманим працівникам суб’єкта господарювання або фізичним особам – підприємцям, які спеціалізуються на певних видах економічної діяльності та можуть втратити доходи у разі повної заборони сфери їхньої діяльності внаслідок посилення обмежувальних заходів у 2021 році.

Кошти для виплати допомоги перераховуються Мінсоцполітики на окремий рахунок Пенсійного фонду, відкритий в АТ “Ощадбанк”. АТ “Ощадбанк” перераховуватиме кошти на банківський рахунок заявника, який зазначений у заяві на отримання допомоги від держави”, – йдеться у повідомленні.

У НБУ додали, що безоплатними також будуть операції з повернення банками незарахованих сум коштів допомоги через певні причини.

“Відповідні норми містить постанова Правління НБУ від 21 квітня 2021 року № 33 “Про внесення зміни до тарифів на послуги (операції), що надаються (здійснюються) Національним банком України в системі електронних платежів та у сфері розрахунково-касового обслуговування”, – зазначили у прес-службі регулятора.

Система електронних платежів Національного банку України – державна банківська платіжна система, що забезпечує проведення міжбанківського переказу через рахунки, відкриті в Національному банку України.

Для учасників системи діють тарифи на оброблення електронних розрахункових документів та електронних розрахункових повідомлень замовника в СЕП, що залежать від суми платежу:

  • від 0 до 5 000,00 грн – 0,35 грн, без ПДВ;
  • від 5 000,01 до 100 000,00 грн – 1,20 грн без ПДВ;
  • від 100 000,01 грн – 10 грн, без ПДВ.

 

 

 

 

 

Back to top button