Україна

НБУ просить українців здавати непотрібні монети на підтримку ЗСУ


НБУ просить українців здавати непотрібні монети на підтримку ЗСУ

У Нацбанку підрахували, що 5 млрд грн у монетах – це близько 70 сучасних безпілотників Bayraktar або 25 реактивних артилерійських систем залпового вогню HIMARS.

 
Національний банк України у рамках благодійної акції Смілива гривня протягом наступних трьох місяців проводитиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 та 10 гривень. Суму зібраних коштів буде перераховано на потреби Збройних сил України, йдеться у повідомленні НБУ.
 
Наразі в обігу перебуває понад 14 млрд. монет на суму понад 5 млрд. гривень. Значна кількість розмінних монет, у тому числі монети номіналом 10 копійок (28,5% від загальної кількості монет у обігу) та 50 копійок (9,3% від загальної кількості) часто не використовується громадянами для готівкових розрахунків і лежить у скарбничках або кишенях.
 
З 1 серпня по 31 жовтня 2022 року кожен українець зможе приєднатися до акції, зібрати монети та принести їх до відділень Ощадбанку або ПУМБ у всіх регіонах країни, де працюють ці банки.
 
У НБУ підрахували, що 5 млрд грн у монетах – це близько 70 сучасних безпілотників Bayraktar або 25 реактивних артилерійських систем залпового вогню HIMARS, або 50 танків Т-90, або 150 машин бойової піхоти.
 
Нагадаємо, Національний банк України планує припинити монетизувати дефіцит державного бюджету у 2024 році.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button