Україна

НБУ підготував правила пільгового режиму для обслуговування кредитів

Національний банк України підготував правила пільгового режиму для обслуговування кредитів, які надаються населенню та бізнесу. Затвердження таких правил заплановане на наступний тиждень, повідомила заступник глави НБУ Катерина Рожкова в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“Ми сьогодні розробили і наступного тижня затвердимо правила, які банки повинні використовувати, щоб надати пільговий режим для обслуговування кредитів бізнесу і населення”, -заявила Рожкова.

За її словами, пільговий режим передбачений для всіх без винятку.

Заступник голови НБУ також уточнила, що регулятор не має наміру вводити будь-які обмеження щодо роботи банківської системи на період карантину у зв’язку із коронавірусом.

Крім того, Нацбанк готовий підтримати банківську систему в режимі рефінансування в разі необхідності, і фактично знизив до нуля вартість безготівкових операцій комерційних банків. Разом з тим, НБУ присутній щодня на валютному ринку, щоб згладжувати валютні коливання, зазначила Рожкова.

Нагадаємо, 18 березня повідомлялося, що Національний банк вводить довгострокове рефінансування банків на строк до 5 років на додаток до стандартних короткостроковими інструментами рефінансування.

Back to top button