Україна

НБУ готується до другого етапу пом’якшення валютних обмежень


НБУ готується до другого етапу пом якшення валютних обмежень

Наразі НБУ продовжує втілювати перший етап Стратегії пом’якшення валютних обмежень, переходу до більшої гнучкості обмінного курсу та повернення до інфляційного таргетування.

Голова НБУ Андрій Пишний заявив, що Національний банк України після переходу до керованої гнучкості курсу гривні до долара готується перейти до поступового пом’якшення валютних обмежень, передає пресслужба банку.

За його словами, наразі Нацбанк продовжує втілювати перший етап Стратегії пом’якшення валютних обмежень, переходу до більшої гнучкості обмінного курсу та повернення до інфляційного таргетування. Зокрема, на цьому етапі було передбачено перехід до керованої гнучкості курсу.

“Можу нас усіх привітати – уже шість тижнів ми живемо без фіксованого курсу. Валютний ринок працює, працюють попит і пропозиція, так, за відчутної присутності НБУ, але поступ ринку очевидний”, – зазначив Пишний.

Він вважає, що НБУ здійснив перехід до керованої гнучкості курсу професійно.

“Зараз НБУ працює над тим, щоб бути готовим реалізувати наступну амбіцію – перейти до другого етапу валютної лібералізації й це те, що точно зробить життя бізнесу легшим”, – заявив очільник НБУ.

Нагадаємо, Нацбанк дозволив продаж населенню безготівкової валюти до 50 тисяч гривень в місяць в одному банку.

Як повідомлялося, середній курс готівкового долара в Україні знизився до 37,80 гривень, а євро впав до 40,75 гривень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button