Україна

НБУ дозволив зняття готівкової валюти в еквіваленті до 30 тисяч гривень на добу

НБУ дозволив зняття готівкової валюти в еквіваленті до 30 тисяч гривень на добу

Фото: bank.gov.ua

Нацбанк України

Нацбанк з моменту запровадження воєнного стану не вводив жодних обмежень на безготівкові розрахунки, зокрема за кордоном.

Національний банк України схвалив зняття готівкової валюти в еквіваленті до 30 тисяч гривень на добу. Про це повідомляється на сайті НБУ.

Також регулятор передбачив можливість використання платіжних карток за кордоном для розрахунків та отримання готівки, додавши їх до переліку винятків до заборони.

Вказується, що Нацбанк з моменту введення воєнного стану не запроваджував жодних обмежень на безготівкові розрахунки, зокрема за кордоном.

“Національний банк також заборонив зараховувати кошти на рахунки клієнтів-фізособ з переказів, ініційованих з використанням електронних платіжних засобів, емітованих учасниками міжнародних платіжних систем, які здійснюють свою діяльність на території РФ та Республіки Білорусь. Також заборонено приймати в Україні електронні платіжні засоби (включаючи перекази, розрахунки та видачу готівки), емітовані учасниками відповідних міжнародних платіжних систем”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Нацбанк відкрив рахунок для гумдопомоги українцям. Іноземці та українці можуть перерахувати на рахунок благодійну допомогу постраждалим від війни.


1News від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button