Україна

НБУ: через трудову міграцію в Україні може прискоритися зростання цін

В Україні через трудову міграцію може прискоритися зростання цін і сповільнитися економічне зростання. Про це йдеться в інфляційному звіті Національного банку, пише 1NEWS, посилаючись на Економічну правду.

НБУ відзначає, що вже зараз підприємці відзначають брак кваліфікованих кадрів, який в першу чергу пов’язаний з виїздом українців в Польщу та інші країни.

“Один з основних ризиків базового сценарію – продовження відтоку робочої сили з України. Це буде високими темпами створювати подальше підвищення диспропорцій між попитом і пропозицією на ринку праці”, – вважають експерти НБУ.

Трудова міграція також перешкоджає росту темпів виробництва, найбільше – в будівництві, промисловості, сільському господарстві, транспорті та зв’язку.

“За даними обласних служб зайнятості в Польщі, майже 50% трудових мігрантів з України подали в 2017 році заяви на працевлаштування саме в цих видах діяльності”, – йдеться в звіті НБУ.

7 Comments

  1. Заява НБУ, щодо того, що “через трудову міграцію в Україні може прискоритися зростання цін” викликають пртилежні відчуття. Настільки глибинні, що потребують звернутися до “ключових” питань формування життя, типу, а що первинне, а що вторинне. Ну, памятаєте, “чи то курка, чи яйце””? Ну буцім-то усі погодилися, що причинами міграції є низька платня та брак умов для ефективного розвитку власного бізнесу. Але на думку влади, не згадані причини є проблемами країни. Влада, та її “рупор” НБУ вважають, що передусім “зростання цін, тобто інфляція, не є причинами недолугості будівничих економіки країни, котрі взяли за основу практику МММ, тобто будівництво “пірамідки”. Отож і визнають, що наша курка здохла, а провиною є яйце, що “по столі котилося” і за межі країни викотилося.

  2. Навряд, наші заробітчани привозять величезну кількість дешевої валюти в Україну. Це веде до посилення національтної валюти. А от НБУ працює на підрив економіки в Україні і провокує знецінення національної валюти

  3. То почніть впроваджувати “залізний завіс” щоб рошенам, ахметкам, косюкам та тигібкам з тарутами вистачало кому працювати на їх застарілому обладнанні за копійки. А щоб ще меньше сплачувати та тримати в рабський покорі, укладати договори аутстаффінгу як це робить Київстар з терміном 1-4 місяці. Часто хворіють діти або не бажають переробляти, або вимагають сплачувати нічні та святкові не продовжувати контракти з такими працівниками.

  4. Заява НБУ, щодо того, що “через трудову міграцію в Україні може прискоритися зростання цін” викликають пртилежні відчуття. Настільки глибинні, що потребують звернутися до “ключових” питань формування життя, типу, а що первинне, а що вторинне. Ну, памятаєте, “чи то курка, чи яйце””? Ну буцім-то усі погодилися, що причинами міграції є низька платня та брак умов для ефективного розвитку власного бізнесу. Але на думку влади, не згадані причини є проблемами країни. Влада, та її “рупор” НБУ вважають, що передусім “зростання цін, тобто інфляція, не є причинами недолугості будівничих економіки країни, котрі взяли за основу практику МММ, тобто будівництво “пірамідки”. Отож і визнають, що наша курка здохла, а провиною є яйце, що “по столі котилося” і за межі країни викотилося, а саме це стане причиною “зростання цін”.

  5. Трудовая миграция это и есть настоящий ответ украинцев липовым т.н. демократическим “реформам” и самой демократической в мире Конституции Украины. Это ответ на т.н. “бесплатную” согласно Конституции Украины медицину!!! Это ответ, на т.н. “реформы” в социальной сфере, направленные на полное уничтожение инфраструктуры: больниц, школ, детских садов. Это ответ украинцев на “бесплатное” согласно Конституции Украины образование в рамках т.н. образовательной “реформы”!!!! Это настоящий ответ украинцев в деле соблюдения не на словах прав человека, где главной функцией настоящего государства является забота о своих гражданах, а именно не сплошной ежедневный пиар по всем новостям, а обеспечение всех без исключения граждан доступными: едой, жильём, одеждой, обеспечение других человеческих потребностей. Это настоящий ответ украинцев жидовсту всея Украины, на которого очень скоро уже не просто будет кому работать, но которому уже очень скоро не будет уже как сейчас даже перед кем по пиариться !!!!

  6. В Украине тупоголовые барыги так и не поняли, что людям нужно платить адэкватные зарплаты. Не хотите понимать тогда свое дерьмо которое делаете или продаете будете продавать своим деткам тормозам.

Back to top button