Україна

Названо терміни запуску реформи військової прокуратури

Головний військовий прокурор Віктор Чумак вважає, що трьох місяців має вистачити для того, щоб у рамках реформи військової прокуратури реорганізувати її у спеціалізовану прокуратуру протидії злочинам у сфері національної безпеки і оборони, інформує 1NEWS.

Таку думку він висловив у вівторок, 17 вересня, під час засідання комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності.

“Військова прокуратура буде реформовуватися не відразу, не одномоментно, а в термін, визначений наказом генерального прокурора. Загальні строки визначені генеральним прокурором. Тому що якраз-таки вся реформа починається з 1 січня, два з половиною місяці, — це той граничний термін, коли ми повинні починати формувати вже нову структуру… А взагалі-то, я вважаю, що до трьох місяців буде абсолютно нормальний строк для того, щоб перевести прокуратуру в спеціалізовану прокуратуру протидії злочинам у сфері національної безпеки і оборони”, — зазначив Чумак.

Водночас він підкреслив, що за необхідності у процесуальному порядку деякі терміни реформи військової прокуратури можуть бути змінені.

 

 

 

 

 

Back to top button