Україна

Названо термін для будівництва Каховської ГЕС


Названо термін для будівництва Каховської ГЕС

Розробка експериментального проєкту відбудови Каховської ГЕС займе два роки. На першому етапі також планується проєктування тимчасової греблі.

На будівельні роботи з відновлення Каховської гідроелектростанції після її деокупації знадобиться  близько шести років. Про це повідомило Укргідроенерго у середу, 2 серпня.

Так, розробка експериментального проєкту відбудови Каховської ГЕС займе два роки. На першому етапі також планується проєктування тимчасової греблі водосховища.

“Після деокупації це допоможе швидко розпочати будівництво тимчасової гідроспоруди для перегородження водосховища і за умов паводку допоможе наповнити його водою до необхідного рівня. Будівництво ж власне самої Каховської ГЕС займе близько шести років”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що зараз гідроелектростанції компанії готуються до проходження опалювального сезону. Проводяться планові ремонтні роботи та реконструкція гідроенергетичного обладнання.

Нагадаємо, у ніч на 6 червня, росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС. Це викликало масштабні затплення на півдні України, спричинило гуманітарну та екологічну катастрофу. При цьому сума прямих збитків склала щонайменше 2 млрд доларів.

Пізніше стало відомо, що вартість будівництва нової Каховської ГЕС може коштувати $1 млрд.

У липні уряд ухвалив експериментальний проект відбудови Каховської ГЕС.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button