Україна

Названо строки для створення спецтрибуналу для РФ


Названо строки для створення спецтрибуналу для РФ

Наразі розглядається два основні варіанти щодо трибуналу, ззаначив єврокомісар Дідьє Рейндерс.

Спецтрибунал щодо злочину агресії Росії з великою ймовірністю буде створено до кінця 2024 року. Про це сказав єврокомісар з юстиції Дідьє Рейндерс, повідомляє Deutsche Welle у п’ятницю, 5 квітня.

За його словами, наразі розглядається два основні варіанти щодо трибуналу: міжнародний трибунал на основі багатосторонньої угоди або спрощене рішення – на основі двосторонньої угоди між Україною та Радою Європи.

“Крім того, у ЄС було створено нову систему передачі судочинства. Так, якщо в Україні триває кримінальний процес, зокрема щодо злочину агресії, то його можна перенести до такого спецтрибуналу”, – заявив Рейндерс.

Він вважає, що створення трибуналу перебуває на останньому етапі.

“Наступний крок – це питання політичної волі. Зараз лише початок року, а до кінця року це має стати можливим”, – підсумував він.

Нагадаємо, 44 країни підтримали ідею створити спецтрибунал щодо злочину агресії Росії та використати її заморожені активи на користь України. 2 квітня вони підписали відповідну політичну декларацію на конференції “Відновлення справедливості для України”, що відбулася в Гаазі.

Міжнародний Реєстр збитків розпочав прийом заяв

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button