Україна

Названо слово 2020 року: воно пов’язане з пандемією

Укладачі тлумачного словника англійської мови Collins English Dictionary назвали слово 2020 року – «локдаун». Крім того, до першої десятки увійшли і інші слова, пов’язані з пандемією коронавірусу, пише «Дзеркало тижня».

Як повідомляють укладачі словника, спочатку слово локдаун було частиною тюремного лексикону – так позначають положення, при якому ув’язненим забороняється виходити з камер через якісь заворушення в крилі.

«Локдаун з його важкими складами – це стан, якого ми найбільше боїмося в цьому році, стан національного застою, при якому зупинено роботу всього, що становить нормальне соціальне життя… Ми бачимо менше людей і відвідуємо менше місць, ми буквально прикуті до дому», – зазначається на сайті словника.

У першу десятку слів цього року увійшли також «коронавірус», «відпустка без виплати зарплати» (furlough), «співробітник, чия присутність необхідна на роботі» (key worker), «самоізоляція», «соціальне дистанціювання».

Але не всі слова цього року були пов’язані з пандемією. Популярним був також «Мегзіт» – термін, який використовували для позначення рішення принца Гаррі і Меган Маркл покинути королівську сім’ю Великої Британії.

До списку популярних слів потрапили також BLM (назва антирасистського руху Black Lives Matter), TikToker (користувач платформи TikTok) і mukbang ( «мокпан», трансляція, в ході якої відеоблогер об’їдається, спілкуючись з аудиторією).

Back to top button