Україна

Названо середній розмір субсидії у лютому 2021 року

Названо середній розмір субсидії у лютому 2021 року

Середній розмір субсидії у лютому 2021 року склав 1 483 гривні.

Середній відсоток обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги становить близько 10% сукупного доходу домогосподарств-отримувачів субсидій, – інформує 1NEWS.

«Серед усіх отримувачів житлової субсидії близько 40% становлять домогосподарства з середньомісячним доходом на одну особу, що не перевищує розміру прожиткового мінімуму, ще майже 40% – домогосподарства з доходом на одну особу від одного до півтора прожиткових мінімумів на одну особу в розрахунку на місяць, 17 % – з доходом від півтора до двох прожиткових мінімумів. При цьому, середній відсоток обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги по Україні становить трохи менше 10% сукупного доходу сім’ї, яка отримує субсидію. При зростанні цін і тарифів на послуги розмір обов’язкового платежу не змінюється, оскільки залежить від доходу, а розмір субсидії – збільшується», – зазначила міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Як додає Мінсоцполітики, через зменшення цін на природний газ для населення відбувся перерахунок розмірів субсидій за лютий, відповідно, зменшилась потреба у коштах для фінансування субсидій.

Понад 95% отримувачів житлових субсидій та 36% пільговиків отримують виплати у готівковій формі.

Також Мінсоцполітики наводить інформацію, що близько 1,8 млн людей користуються пільгами на оплату житлово-комунальних послуг (середній розмір пільги у січні 2021 року становив 1080 грн).

Джерело: Мінсоцполітики

Back to top button