Україна

Названо розмір індексації пенсій у 2024 році


Названо розмір індексації пенсій у 2024 році

Точний розмір індексації буде розраховано виходячи з показників макроекономіки, які складуться на середину лютого, зазначили у Мінсоцполітики.

Приблизний розмір індексації пенсій в Україні у 2024 році становитиме 13%. Точні дані будуть у середині лютого. Про це сказала заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак в ефірі телемарафону у середу, 10 січня.

“На 2024 рік так само у нас передбачається індексація. Точний розмір буде розраховано виходячи з показників макроекономіки, які ми будемо бачити на середину лютого. Але попередньо ми очікуємо зростання приблизно на 13%”, – заявила Марчак.

За її словами, це захистить пенсіонерів від показників інфляції, “які ми бачили у попередніх роках”.

Також Марчак запевнила, що не очікується скорочення розміру субсидій на житлово-комунальне господарство.

“Навпаки, на 2024 рік у нас передбачено збільшення видатків на житлово-комунальні субсидії в державному бюджеті”, – додала вона.

Раніше міністр соціальної політики Оксана Жолнович припустила, що у разі відсутності міжнародної фінансової допомоги індексація пенсій у 2024 році може не відбутися.

Разом з тим прем’єр-міністр Денис Шмигаль стверджував, що уряд забезпечить своєчасну виплату пенсій і допомог у нинішньому році.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button