Україна

Названо регіони України з найвищими зарплатами у 2021 році

Загальною тенденцією 2021 року є негативна динаміка розмірів зарплат в оприлюднених вакансіях


Найвищі заробітні плати в Україні у 2021 році зафіксовані у Харківській, Одеській, Львівській та Дніпропетровській областях.

Про це повідомляє кадровий портал grc.ua на підставі аналізу вакансій, відкритих у регіонах у 2021 році, – інформує 1News.

Так, спеціалістам в IT-сфері найбільше пропонували у Харківській області. Протягом року траплялися вакансії із зарплатою від 5,5 тис. доларів.

В Одеській області найвищі зарплати пропонували не лише у сфері Інформаційних технологій.

Наприклад, була відкрита вакансія технічного директора підприємства із зарплатою від 150 тис. грн, директору з розвитку у банківську сферу – пропонували від 2-4 тис. доларів.

А також шукали Директора з персоналу зі щомісячною зарплатою від 70 тис. грн.

У Львівській області IT-спеціалістам, наприклад з продажів у Digital-агентствах, пропонували зарплату від 38 тис. грн до 80 тис. грн. Керівнику відділу продажів зі знанням англійської мови у рекламній компанії пропонували від 30 тис. грн до 60 тис. грн. Також, в області була відкрита вакансія менеджера з елітної нерухомості з щомісячною компенсацією від 32, 4 тис. грн до 86,5 тис. грн.

Також, до рейтингу найвищих зарплат потрапила Дніпровська область. Тут найкращі зарплати пропонували в IT сфері – від 2,8 тис. доларів до 5,5 тис. доларів.

Водночас за найвищою середньою зарплатою лідерство тримав Київ. Протягом року середня зарплата у відкритих вакансіях у Києві коливалася від 29,4 тис. грн до найвищого показника у 40,3 тис. грн. Проте, навіть при найнижчих показниках, столична середня зарплата залишалася більшою, ніж в інших чотирьох регіонах з найвищою середньою заробітною платою

Столиця також традиційно лідирувала за кількістю вакантних місць. Близько 23% усіх актуальних пропозицій вакансій стосувалися Києва. Проте, й умовний середній конкурс на одне робоче місце у Києві становив три людини, а в деяких професійних сферах конкурс був ще вищий. Наприклад, конкуренція серед спеціалістів з продажів у столиці складала 7 кандидатів на одне місце.

Щодо загальних тенденцій 2021 року, то тут помітна негативна динаміка розмірів зарплат.

У Харківській області динаміка протягом року була суттєво негативною. Якщо у квітні цього року середня зарплата в актуальних вакансіях складала 32,7 тис. грн, то у листопаді цей показник знизився до 17,1 тис. грн. Найменше пропонували охоронцям та продавцям і касирам.

В Одеській області за період з квітня по листопад 2021 року найвищий рівень середньої зарплати складав 27,3 тис. грн, проте він знизився до 21,4 тис. грн.

У Львівській області з квітня до листопада 2021 року рівень середньої зарплати у відкритих вакансіях знизився з 22,2 тис. грн до 14,4 тис. грн.

У Дніпровській області динаміка середньої заробітної плати до листопада була теж з мінусовими показниками. Від 21,2 тис. грн у квітні до 17,2 тис. грн у листопаді.

Джерело: ZN.ua

Back to top button