Україна

Названо реальну ціну українського газу

Із «Нафтогазу» звільнився головний виконавчий директор компанії Отто Ватерландер та розповів у інтерв’ю «Економічній правді», що разом із ним може звільнитися й фінансовий директор «Нафтогазу» Петер ван Дріл, передає 1NEWS.

Також у інтерв’ю Ватерландер розповів, скільки коштує видобуток газу для «Нафтогазу». За його словами, собівартість газу близько 1 грн за кубометр. А продає українським домогосподарствам та підприємствам теплокомуненерго по 7 грн за кубометр газу.

«Якби «Нафтогаз» продавав газ на ринку іншим споживачам, то міг би заробити більш ніж 20 грн за кубометр. Ми нехтуємо цими 13 грн, щоб забезпечити потреби населення та підприємств теплокомуненерго», – пояснив Ватерландер.

Однак він зазначив, що не потрібно плутати це зі списуванням боргів, які були результатом режиму ПСО в останні роки. Ватерландер наголосив, що видобування газу генерує прибутки для країни.

Ватерландер зазначив, що наглядова рада просила його не йти у відставку і він був із цим згодний.

«Сьогодні, коли пройшло майже п’ять місяців, стає зрозуміло, що, незважаючи на всі юридичні моменти, судові рішення, позицію наших закордонних партнерів щодо незаконності призначення Вітренка, уряд уже нічого не робитиме. Я не хочу бути частиною цієї нелегальної гри», – зазначив Ватерландер.

Він додав, що цілком ймовірно, що вся наглядова рада піде у відставку.

 

 

 

 

 

Back to top button