Україна

Названо площу звільненої території під Бахмутом


Названо площу звільненої території під Бахмутом

Ганна Маляр зазначила, що ЗСУ на південному флангу довкола Бахмута “протягом минулого тижня щодня просувались”.

Сили оборони України за тиждень на Бахмутському напрямку звільнили територію площею сім квадратних кілометрів. За час наступу на цьому напрямку загалом звільнено 31 кв. км. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр на своєму Telegram-каналі в понеділок, 17 липня. 

Вона зазначила, що ворог зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. З кінця минулого тижня окупанти активно наступають на Куп’янському напрямку Харківської області.

“Противник здійснює пошук слабких місць в нашій обороні, активно веде штурмові дії в районах населених пунктів Масютівка, Новоселівське з метою витіснення наших підрозділів за бар’єрний рубіж річки Оскіл”, – розповіла вона.

За її словами, перед росіянами стоять дві задачі: повернути втрачені позиції та примусити Україну перекинути туди резерви з інших напрямків.

“Наші війська в обороні, чинять потужний опір. Ситуація складна. Зараз тривають гарячі бої”, – наголосила Маляр.

Чиновниця додала, що на Лиманському напрямку російська армія продовжувала безуспішні штурмові дії з метою витіснення українських військ в районі Серебрянського лісу, але успіху не мала. На Бахмутському напрямку тривають наступальні дії.

“На південному флангу довкола Бахмута протягом минулого тижня ми щодня просувались. За тиждень, що минув, в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту на Бахмутському напрямку звільнено територію 7 кв. км. Загалом за час наступу на цьому напрямку звільнена площа складає 31 кв. км”, – резюмувала заступниця міністра оборони.

Нагадаємо, Сили оборони продовжують наступати на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button