Україна

Названо організатора замаху на нардепа Мосійчука

Організатором замаху на нардепа Ігоря Мосійчука під час вибуху під будівлею телеканалу “Еспресо” у жовтні 2017 року був співробітник ГУ (раніше Головне розвідувальне управління) Генерального штабу ЗС РФ, інформує 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Про це заявив заступник голови СБУ Віктор Кононенко під час брифінгу в Києві.

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня голова СБУ Василь Грицак заявив, що у справі вибуху під стінами телеканалу “Еспресо”, в результаті якого постраждав, зокрема, народний депутат від “Радикальної партії Олега Ляшка” Ігор Мосійчук, затримано одного підозрюваного, інші особи перебувають на “іншій території”.

За його словами, в ході проведених обшуків працівниками СБУ було вилучено кілька кілограмів тротилу, РПГ-26, гранати, інші речі і документи, які можуть вказувати на причетність затриманого до скоєння злочину.

Раніше нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що один із учасників замаху на нього переховується в анексованому Криму, і Україна найближчим часом проситиме РФ про його екстрадицію.

Як відомо, увечері 25 жовтня 2017 року біля будівлі телеканалу “Еспресо” пролунав вибух, унаслідок якого три людини постраждали, дві загинули. Серед потерпілих – народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук і політтехнолог Віталій Бала.

Загинули охоронець народного депутата та співробітник МВС України підполковник Михайло Мормиль. Цей інцидент правоохоронці кваліфікували як теракт і передали справу до СБУ.

Нагадаємо, голова Служби безпеки Василь Грицак каже, що розкрито напад, в результаті якого постраждали троє осіб, зокрема, народний депутат від «Радикальної партії Олега Ляшка» Ігор Мосійчук, та загинули двоє осіб.

 

 

 

 

Back to top button