Україна

Названо нові втрати ворога на півдні


Названо нові втрати ворога на півдні

Російські загарбники розпочали підготовку до відведення артилерійського озброєння з правобережної частини Херсонської області.

Українські захисники на Южнобузькому напрямку минулої доби знищили десятки одиниць живої сили ворога. Про це у понеділок, 31 жовтня, повідомляє Оперативне командування Південь. 

Авіація ЗСУ тричі атакувала райони зосередження особового складу та техніки окупантів. У свою чергу, ракетно-артилерійські підрозділи виконали 156 вогневих завдань, а воїни-зенітники точно збили черговий Су-25.
 
“Підтверджені втрати ворога становлять: 27 окупантів, танк, два міномети, САУ Акація, 23-міліметрова зенітна установка та п’ять одиниць автобронетехніки”, – йдеться у повідомленні.
 
У Баштанському та Бериславському районах знищено два склади з ворожими боєприпасами.
 
Водночас у ОК Південь повідомляють, що на тимчасово окупованих територіях Херсонської області створюються умови, які непридатні для проживання місцевого цивільного населення.
 
“Окупаційна влада відключає електрику і воду, доступ до мережі Інтернет, лякає нанесенням ракетних ударів з боку Збройних Сил України, агітує за термінову евакуацію. Самі ж окупанти насамперед вивозять медустанови з персоналом та оперативні служби. Від місцевих підприємців вимагають терміново реалізувати товар, закривають магазини та ринки”, – розповіли українські захисники.
 
Вони зазначили, що підрозділи окупаційних військ розпочали підготовку до відведення артилерійського озброєння з правобережної частини Херсонської області, з подальшим можливим перекиданням на інші напрямки.
 
Нагадаємо, що операція зі звільнення тимчасово окупованого Херсона може тривати до кінця листопада, заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button